top of page
Yazarın fotoğrafıAv. Ege Salman

LİMİTED ŞİRKET KURMAK İSTEYENLER İÇİN ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİ 2024 "GÜNCEL"



KURULUŞ:


Madde 1- Aşağıdaki adları, soyadları, yerleşim yeri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir Limited Şirket kurulmuştur. 

Sıra no

1

Kurucunun Adı ve Soyadı 

……………………………….

Yerleşim Yeri

………………..

 

Uyruğu        T.C. Kimlik No

……….         ………………

 

UNVAN:


Madde 2- Şirketin unvanı .............................................................. Limited Şirketidir.


AMAÇ VE KONU:


Madde 3- Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır;

1.     Hayvanlarla ilgili pansiyon, çiftlik, hastane, barınma evleri açabilir ve organizasyonunu yapabilir.


2.     Her türlü canlı hayvanı toptan ve perakende alabilir, satabilir, ithalatını ve ihracatını yapabilir.


3.     Besicilik, hayvan üretimi ve yetiştiriciliği yapabilir.


4.     Her türlü evcil ve evcil olmayan hayvanlarla ilgili hayvan yemi, aksesuarları, kuş kafesi ve tüm ihtiyaçlarını, muhteva eden emtia ve mamulleri toptan ve perakende olarak alıp satabilir, ithalatını ve ihracatını yapabilir.


Şirket yukarıda sayılan faaliyet konularını gerçekleştirmek için her türlü ticari mali ve mesleki faaliyetlerde bulunabilir, taahhüt altına girebilir ve konusu ile ilgili olarak;


a.      Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.

 

b.     Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, Know-How marka, fesih name, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.

 

c.      Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.

 

d.     Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.

 

e.      Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.

 

f.      Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.

 

g.     Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.

 

h.     Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile iş birliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.

 

i.       Yukarıda yazılı hususlar dışında şirketin faydalı ve lüzumlu gördüğü işleri Genel Kurul kararı ile TC. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli müsaadeyi alarak yapabilir.

 

ŞİRKETİN MERKEZİ:


Madde 4- Şirketin merkezi ........................’dır. Adresi …………………… dir. Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.


SÜRE:


Madde 5- Şirketin süresi, kuruluşundan itibaren süresizdir. Bu süre şirket sözleşmesini değiştirmek suretiyle uzatılıp kısaltılabilir.


SERMAYE:


Madde 6- Şirketin sermayesi beher değeri 25,00 TL (Türk lirası), ........................ paya ayrılmış .................. (Türk lirası) olup, bunun;

...................... paya karşılık olan .......................... Türk lirası .............................

...................... paya karşılık olan .......................... Türk lirası .............................

tarafından tamamen taahhüt edilmiş ve nakden taahhüt edilen esas sermaye paylarının itibari değerleri, genel kurulun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen yirmi dört ay içinde ödenecektir. Bu husustaki ilanlar şirket sözleşmesinin 7. maddesine göre yapılır.


İLAN:


Madde 7- Şirkete ait ilanlar TTK 35. Maddesinin 4. Fıkrası hükümleri saklı kalmak şartıyla şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az 7 gün önceden yapılır. Genel Kurul toplantılarına ilişkin ilanlar toplantı gününden en az 10 gün önce yapılır.


ŞİRKETİN İDARESİ:


Madde 8- Şirketin işleri ve işlemleri genel kurul tarafından seçilecek bir veya birkaç müdür tarafından yürütülür.


Aksi karar alınıncaya kadar …. uyruklu, ………. T.C. kimlik numaralı, ……………………………. adreste ikamet eden..................................................... şirket müdürü olarak seçilmiştir.


Yetki Şekli: Münferiden temsile yetkilidir.


TEMSİL:


Madde 9- Şirketi müdürler temsil ederler. Şirketi ilzam edecek imzalar genel kurul tarafından tespit, tescil ve ilan olunur.


Şirketi bilumum resmi daireler özel ve tüzel kişiler nezdinde temsil ve ilzama şirket adına gayrimenkul ve menkul mallar almaya satmaya, şirketin bilumum gayrimenkul ve menkul mallarını rehin etmeye rehin sözleşmeleri akdetmeye ve imzalamaya bankalarda şirketi temsile, bankalardan para çekmeye şirketi borçlandırmaya ihalelere girmeye, ihalelerde şirket adına arttırma ve eksiltme yapmaya devlet daireleri, özel kuruluşlar ve üçüncü şahıslardan şirket alacaklarını tahsile, şirket işleri için vekaletler vermeye, azletmeye ahz-u kabza sulh ve ibraya, ticari ve idari bilcümle karar ve sözleşmeleri tamam ve tasdike ana sözleşmeden doğan diğer bütün iş ve işlemlerde şirketi en geniş şekilde  şirket müdürü ………………. münferiden imzası ile şirketi temsil ve ilzam eder.


HESAP DÖNEMİ:


Madde 10- Şirketin hesap yılı ocak ayının birinci günü başlar ve aralık ayının 31. günü sona erer. Yalnız ilk hesap yılı şirketin kesin surette kurulduğu tarihten başlayarak aralık ayının sonuncu günü biter.


KARIN TESPİTİ VE DAĞITIMI:


Madde 11- Şirketin net dönem karı yapılmış her çeşit masrafların çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır; kalan miktar, genel kurul kararı ile pay sahiplerine kâr payı olarak dağıtılır. Kâr payı, esas sermaye payının itibari değerine, yerine getirilen ek ödeme yükümlülüğünün tutarı eklenmek suretiyle oluşacak toplam miktara oranla hesaplanır.

 

YEDEK AKÇE


Madde 12- Genel kanuni yedek akçe ödenmiş sermayenin %20 sine ulaşıncaya kadar ayrılır. Bu miktarın azalması halinde yeniden genel kanuni yedek akçe ayrılmaya devam olunur.


Genel kanuni yedek akçe ile bu sözleşme hükümlerine göre ayrılması gereken miktar net dönem karından ayrılmadıkça pay sahiplerine kar dağıtılamaz.


KANUNİ HÜKÜMLER:


Madde 13- Bu ana sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu’nun hükümleri uygulanır.


    Kurucuların Adı ve Soyadı      İmzası

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

TAŞINMAZ SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ 2024 "GÜNCEL"

TAŞINMAZ VAADİ SÖZLEŞMESİ Alıcı:… Satıcı:… Sözleşmenin tarafları yukarıda isimleri yazılı kişilerdir. İlgili kısımlarda taraflardan...

Comments


bottom of page